Як намінаваць артыкул для аб'яднання на wikiHow

Калі вы бачыце два артыкулы, загалоўкі якіх азначаюць амаль адно і тое ж, можа быць разумным вылучыць іх для аб'яднання. Аб'яднанне двух артыкулаў прывядзе інфармацыю пра абодва артыкула ў адзін. Напрыклад, калі вы бачыце артыкул пад назвай "Як выгульваць сабаку" і яшчэ адзін, які называецца "Як узяць сабаку на прагулку", гэтыя артыкулы можна аб'яднаць, бо яны кажуць пра адно і тое ж. Калі вы бачыце два магчымыя артыкулы для зліцця, выканайце наступныя інструкцыі, каб адзначыць іх для зліцця.
Вырашыце, ці варта артыкулы аб'ядноўваць ці не. Калі загалоўкі абодвух артыкулаў узаемазаменныя ў адпаведнасці з палітыкай зліцця fundacjaopenculture.org, то артыкул трэба аб'яднаць. У палітыцы зліцця ёсць шмат інфармацыі пра гэта. Пераканайцеся, што прачытайце яго спачатку.
  • Напрыклад, вы б не аб'ядноўвалі артыкулы "Як маляваць" і "Як маляваць ката", бо загалоўкі розныя і ахопліваюць розныя тэмы.
Разгледзім альтэрнатывы аб'яднанню. Аб'яднанне розных назваў азначае, што ніхто ніколі не будзе мець магчымасці напісаць артыкул на гэтую асобную тэму, таму што загаловак будзе звязаны ў перанакіраванне, таму прадумайце спосабы захавання змесціва, а не зліцця яго.
  • Калі артыкул мае выразнае назва, але ў яго няма выразнага зместу, паспрабуйце адрэдагаваць яго, каб ён адпавядаў назве. Напрыклад, калі "Як паход на Гаваі" мае вельмі агульную інфармацыю па паходах, не злівайце яго з "Як у паход". Замест гэтага знайдзіце і дадайце на старонку нейкую інфармацыю, звязаную з Гаваі. здольны напісаць нататку, як гэта.
  • Калі два артыкулы маюць зменныя назвы, але ўнікальны змест, паспрабуйце змяніць адзін з загалоўкаў, каб лепш адлюстраваць яго змест. Скажам, хтосьці напісаў артыкул пад назвай "Як шыць крутую падушку", але ў кроках акрэслена, як можна зрабіць падушку са старой футболкі. Замест таго, каб аб'яднаць артыкул у "Як шыць падушку", вы можаце змяніць загаловак на "Як пашыць падушку з футболкі" (што лепш адпавядае зместу).
  • Разгледзім . Калі вы лічыце, што перад усталяваннем перанакіравання паміж артыкуламі неабходны кансэнсус супольнасці, пазначце яго як NFD Duplicate. Неабходна загадзя дадаць які-небудзь унікальны кантэнт да ўжо існуючага артыкула, бо менш усталяваны дублікат будзе выдалены.
  • Калі артыкул ахоплівае некалькі розных тэм, паспрабуйце разбіць яго. Прачытайце, як выканаць раздзел артыкула на fundacjaopenculture.org або скарыстайцеся тэгам , каб пазначыць яго для расшчаплення.
Вызначыцеся, які з двух назваў лепш. Магчыма, лепш аб'яднаць абодва артыкулы ў старэйшы артыкул, бо ў гэтага ўжо ёсць меркаванні і ўсталяваны альбо ў той, які, відавочна, мае лепшае, больш шуканае назва. Пасля таго, як вы вырашыце гэта, перайдзіце да артыкула з найлепшым загалоўкам. Прычына, якую вы павінны зрабіць, гэта тое, што артыкул, па якой вы ідзяце, будзе першапачатковым артыкулам. Арыгінальны артыкул захавае сваю назву.
Адкрыйце старонку рэдагавання артыкула. На першы погляд, гэта адзін з найважнейшых этапаў, а астатнія этапы без яго нельга выканаць.
У пачатку ўвядзення, перад тым, як з'явіцца якое-небудзь слова, увядзіце наступнае:
  • Звярніце ўвагу, што сімвал у канцы - | (труба) сімвал, а не малыя L. Таксама не трэба дадаваць перыяд у канцы. Разглядаюцца
  • Калі вы пішаце ў назве артыкула, які хочаце злучыць, не дадавайце ў пачатку артыкула "Як ...". Напрыклад, калі вы зліваецеся з "Як падняцца на дрэва", то варта змясціць "Падняцца на дрэва" замест "Як падняцца на дрэва".
Націсніце кнопку "Папярэдні прагляд". Уверсе старонкі вы павінны заўважыць, што гэты артыкул прызначаны для зліцця. Калі няма, пачніце спачатку і паспрабуйце яшчэ раз.
Увядзіце кароткі змест рэдагавання ў поле "Рэдагаванне рэзюмэ", а затым націсніце кнопку "Апублікаваць" і пачакайце.
Гатовая спасылка скажа: ""
У | сімвал пасля зліцця і перад імем | сімвал, а не малыя L.
У | У некаторых кампутарах сімвал знаходзіцца пад клавішай зваротнай прасторы.
fundacjaopenculture.org © 2020